Rail ::|:: Modelspoor op zijn best - Deelnemers

Deelnemers

R. van Rijn LGB

Zelfbouw van Raymond van Rijn :

Baureihe 98 313 Glaskasten - (schaal 1:25)
Model die ik heb gebouwd is de epoche II uitvoering van de Glaskasten, zoals deze dienst deed bij de Deutsche Reichsbahn in de jaren 30.
Het model is tot aan de dag van vandaag de allermoeilijkste loc die ik ooit heb gemaakt. Van concept tot eindresultaat heeft het bijna een jaar geduurd om te maken. Vooral de vorm van de schoorsteen, de fijne details en de gehele specifieke vorm van de loc was een pittige uitdaging.

Model is volledig operationeel en voorzien van Massoth XLS met volledige opties en juiste sound en rookmodule.

Whitcomb 65-14 US Army diesel 1944 - (schaal 1:26)
Amerikaanse 'battleship model' zware Baldwin diesel loc, zoals deze tijdens de tweede wereldoorlog door de Amerikaanse legers werd ingezet op de Europese spoorlijnen.
De versie die ik heb gemaakt is de uitvoering zoals deze in 1943 in Italië aan land kwam en opereerde tot einde van de oorlog in Duitsland 1945 in de originele Amerikaanse USATC grijskleur met juiste decals.
Na de oorlog in 1946 werden er 22 exemplaren van deze loc gekocht door de NS en ingezet voor goederentransport in oost-nederland tot begin jaren 50. Ze werden door de NS omgenummerd naar2000 serie.
Een leuk bijkomend detail is dat het Stoommuseum Goes en de VSM Beekbergen er beiden onlangs één over hebben laten komen uit de VS.

Model is volledig operationeel toonbaar en voorzien van Massoth XLS met volledige opties en juiste sound en rookmodule.

Baureihe 24 054 - (schaal 1:26)
Een gekocht model van PIKO welke ik met vele aanvullende details verder heb verbeterd.
De tender is in dit geval een vier-assige ipv de originele drie-assige tender, welke ik mooier vond en in deze uitvoering ook rondreed bij de Deutsche reichsbahn in de jaren 30.
voor de echte puristen onder ons; de tender is een standaard BR38 tender met verhoogde hout-opzet wanden om meer kolen mee te nemen.

Model is volledig operationeel en voorzien van Massoth XLS met volledige opties en juiste sound en Massoth Pulsslag generator.

De diorama zal bestaan uit een groot kolenstation met werkende RC kraan, grote lok loods en een waterkraan station, zoals op de foto's is te zien.

Thematisch is alles volledig conform periode II - situatie 1935 in normaalspoor.

« Terug naar overzicht

Pak nu € 2,00 korting!

Download de kortingsbon